Web Deploy en Visual Studio

Na de installatie van Web deploy op de IIS Server, worden er twee lokale gebuikers aangemaakt: WebDeployAdmin en WebDeployConfigWriter. Voor deze gebruikers wordt vervolgens een wachtwoord aangemaakt en dit wachtwoord verloopt na verloop van tijd. Het resultaat is dat na het verlopen van deze tijd je niet meer kan publishen vanuit Visual Studio.

De oplossing die ik voor dit probleem heb gehanteerd is het uitvoeren van het script "AddDelegationRules.ps1". Dit script is te vinden in de map "C:\Program Files\IIS\Microsoft Web Deploy V3\Scripts\". Om het script uit te voeren open je Powershell en zorg je er voor dat de policy aanstaat die er voor zorgt dat je lokaal Powershell scripts mag uitvoeren. Dit kan overigens met dit command (in de powershell console): set-executionpolicy remotesigned. Nadat dit commando is uitgevoerd kan je het script uitvoeren:

cd "C:\Program Files\IIS\Microsoft Web Deploy V3\Scripts\"
.\ AddDelegationRules.ps1

Dit script wordt uitgevoerd als Web Deploy wordt geinstalleerd. Het maakt opnieuw de delegations aan, maar reset ook de wachtwoorden van de eerdergenoemde lokale gebruikers.Tot slot plaatst het de gebruiker WebDeployAdmin weer in de Administrator group.

Nadat het script is uitgevoerd is het handig om er voor te zorgen dat het wachtwoord voor deze twee gebruikers niet kan verlopen. Dit kan je doen in het scherm Lokale gebruikers en groepen in windows.

bronnen: http://stackoverflow.com/a/25630186/40676

Reacties

Populaire posts van deze blog

[SQL Server] varchar vs nvarchar

MS Sql 70-461: Chapter 5

[C#] Class serialiseren en deserialiseren