Tips en trics Visual Studio 2015 i.c.m. ASP.NET 5


Visual Studio
- control-F5: Geeft de mogelijkheid om .cs files aan te passen en de browser te refreshen (F5). Geen debugmogelijkheden
- F5: Debugmogelijkheden, maar aangepaste classes kunnen niet 'live' ververst worden.
- Browserlink maakt het mogelijk dat je via Edge de HTML code kan aanklikken en dat vervolgens in VS de code wordt gehighlight van de aangeklikte HTML code.
- Met Alt-Shift-Enter kan je full screen werken.
- Maak een incognito modus aan voor Edge en Chrome om makkelijk te kunnen testen als het om bijv. cookies gaat. Klik boveaan bij het groene driehoekje om de dropdown arrow, kies 'Brose with', 'Add', kies bij program voor Edge en geef bij arguments '-private'op en doe ditzelfde voor Chrome en geef daar als argument '--incognito'. Bij friendly naam geef je bijv 'Edge - incognito' en 'Chrome - incognite' op.
- Met control bij het scherm Browse With kan je meerdere browsers als default instellen.

ASP.NET 5 / MVC
- ConfigureService: Configeer een service, bijvoorbeeld MVC. Hiermee geef je aan dat je de service zou willen gebruiken: app.addMvc();
- Configure: Geef aan dat je een geconfigureerde service wil gebruiken: app.UseMvc();
- In de map Views/Shared staat '_ViewImports'. In deze file kun je using statements opgeven die vervolgens in alle views beschikbaar zijn. Handig als je bijvoorbeeld al je models in de map Namespace.Models heb staan. Je voegt dan de regel @using Namespace.Models toe aan _ViewImports.cshtml en vervolgens kun je alle models die in deze namespace zittenn gebruiken in he Views zonder deze vooraf te laten gaan met de namespace.


Reacties

Populaire posts van deze blog

[SQL Server] varchar vs nvarchar

MS Sql 70-461: Chapter 5

[C#] Class serialiseren en deserialiseren