TDS Tubular Data Stream

Bij het zoeken naar antwoorden van de vorige post, kwam ik de afkorting TDS tegen. Ik was benieuwd wat dit nou was en ben even gaan googlen. Zo kwam ik er achter dat dit een protocol is en staat voor Tabular Data Stream. Dit protocol wordt gebruikt om SQL statements te versturen naar de SQL Server en om de resultaten van de queries terug te sturen.

TDS pakketjes worden gebouwd door de Microsoft OLE DB Provider voor SQL Server, de SQL Server ODBC driver of the DB-Library dll. De pakketjes worden dan verstuurd naar de SQL Server client Net-Library, welke de TDS pakketjen verpakt in netwerk protocol pakketten. Op de server worden de netwerkprotocol pakketten ontvangen door de Server Net-Library die de pakketten vervolgens uitpakt naar TDS pakketten en stuurt deze vervolgens naar de relationele database.

Als er resultaten zijn voor de client, wordt dit proces herhaald, maar dan voor de client.

RPC & Batch
Een TDS kent twee om SQL statements uit te voeren: batch en RPC. Een batch requiest is een normale T-Sql string en kan worden gebruikt als er geen parameters nodig zijn. Een RPC (Remote Procudure Call) request is een request die bestaat uit een procudure naam en een set van parameters.

bron:
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/adodotnetentityframework/thread/7fe8a2e3-b937-438e-a572-7cb5e6e6e339

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa224764(v=sql.80).aspx

Reacties

Populaire posts van deze blog

[SQL Server] varchar vs nvarchar

MS Sql 70-461: Chapter 5

[C#] Class serialiseren en deserialiseren